Nordhavnsvej Tunnel

BYGHERRE

Københavns Kommune

ENTREPRENØR

Züblin, Phil & Søn
Group 23Created with Sketch.

ANLÆGSBUDGET

2,3 mia. DKK

TID

2011-2018

Cut & Cover tunnel

Københavns Kommune påbegyndte i 2011 opførelsen af vejtunnelanlægget Nordhavnsvej. Vejen har til- og afkørsel til Helsingørmotorvejen lige nord for Ryparken Station. Tunnelen føres under kasernen, herefter under Nordbanen og Kystbanen samt under Strandvejen frem til Strandvænget, hvor vejen kommer op og tilsluttes det eksisterende vejnet. Vejen er en bygade med midterrabat og to kørespor i hver retning, og er en del af Ring 2. 

Vi var i samarbejde med HBI Haerter AG og GBI Gackstatter Beratende Ingenieure GmbH været tekniske rådgivere på projektet for hovedentreprenørkonsortiet (Züblin A/S og Pihl A/S). Vores opgave i første fase var at assistere med tilbudsindhentningen samt at udfærdige supplerende projektmateriale til arbejdsbeskrivelser og tilbudslister. Derefter dannede vi sammen med HBI Haerter rådgivningssamarbejdet RIME. I byggeprocessen havde vi fast bemanding på byggepladsen og varetaget opgaverne vedrørende fagtilsyn, projektopfølgning, deltagelse i FAT- og SAT-test samt øvrig sagsbehandling.  

Projektets tekniske discipliner omfattede: 

 • Afløb og sanitet 
 • Vandtåge og brandhydrant anlæg 
 • Tunnelventilation med impulsventilatorer 
 • Pumpesumpe ved teknikportaler og i tunneldybdepunktet 
 • Køling 
 • Mellemspændingsanlæg og 0,4 kV elforsynings- og fordelingsanlæg 
 • Jording og potentialudligning og lynbeskyttelse 
 • Belysningsanlæg og nødbelysning tunnelanlæg 
 • Tunneldøre 
 • SOS-stationer 
 • Nødradio (SINE) 
 • Tunnelradio og PA-anlæg 
 • Offentlig mobiltelefoni 
 • Automatiske brandalarmeringssystemer (ABA) 
 • Adgangskontrol og indbrudsalarm (AIA) 
 • SCADA 
 • Instrumentering og datatransmission 
 • ITS 

© 2023 M&E Engineering A/S. All rights reserved.

M&E Engineering A/S
Slotsmarken 11
DK-2970 Hørsholm

Telefontider:
Mandag – fredag
kl. 08:00 – 17:00

Translate
Scroll to Top