Bispebjerg Hospital

BYGHERRE

Region Hovedstaden

ENTREPRENØR

Ingen
Group 23Created with Sketch.

ANLÆGSBUDGET

NA

TID

Forsyningsstrategi

Region Hovedstaden har besluttet at udvide Bispebjerg Hospital med ca. 120.000 m2 nybyggeri. Projektet indebærer både nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger. Arbejdet udføres over en periode på 10-12 år, samtidig med at der drives hospital på matriklen. Det giver store udfordringer i byggeprocessen. Nyt hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg opføres på Bispebjerg Bakke, hvor Bispebjerg Hospital ligger i dag. En del af hospitalets bygninger er fredede og skal igennem lettere renovering og modernisering. Nogle bygninger skal gennemrenoveres, mens andre skal rives helt ned. Og så skal der bygges nyt.

Vores opgave var at udføre et detaljeret feasibility studie til afdækning af hovedforsyningsforholdene. Til dette har vi benyttet beregnings- og simuleringsværktøjet NEPLAN, hvor man kan simulere elektriske netværk i forskellige scenarier. På den måde giver man kunden flere muligheder samt illustrerer realistiske bud på den bedst mulige opbygning af den elektriske infrastruktur. Indeholdt i studiet var også en gennemgang af nødforsyningen, som er et vitalt emne, når det drejer sig om hospitaler. For at efterkomme kravene til elinstallationen er det vigtigt med en fornuftig antagelse af energiforbruget for det kommende byggeri. Forbruget er en afgørende faktor, hvorfor der blev udregnet nogle standardmodeller. Disse modeller var udregnet ud fra W/m², som er defineret ud fra en gennemsnitlig værdi, der anvendes til sygehuse. Det altoverskyggende formål med at gennemføre et detaljeret studie var, at slutproduktet, den færdige installation, skal sikre en oppetid for hospitalet så tæt på 100% som muligt. Studiet omfattede en gennemgang af de tekniske anlæg og systemer, som er fundamentet for hospitalet primære funktion.

© 2023 M&E Engineering A/S. All rights reserved.

M&E Engineering A/S
Slotsmarken 11
DK-2970 Hørsholm

Telefontider:
Mandag – fredag
kl. 08:00 – 17:00

Translate
Scroll to Top